Over de behandelvormen

Shiatsu

Een Shiatsu-behandeling wordt op een futon (matras op de grond) gegeven of op de behandeltafel en kan gekleed gebeuren (draag bij voorkeur loszittende kleding). De behandeling zelf duurt ca. 45 tot 50 minuten, het gehele consult 1 uur. De therapeut zal u eerst enkele vragen stellen die van belang zijn om een duidelijk beeld te krijgen van de oorsprong van uw klachten.

Om een gericht behandelplan op te kunnen stellen maakt de therapeut verder gebruik van de buik-, pols- en tongdiagnose. De behandeling bestaat uit strekkingen en drukpuntmassage en kan worden ondersteund door aanvullende behandeltechnieken zoals moxa, cupping en japanse acupunctuur. 

Met deze unieke combinatie van technieken ondersteunt de therapeut het herstel op fysiek, emotioneel en mentaal niveau. Shiatsu geeft een diepe ontspanning waarin uw zelfhelend potentieel kan worden gebruikt en blokkades kunnen worden losgelaten. Na elke behandeling is het goed wat extra water te drinken om het lichaam te ondersteunen in het zuiverend proces.

Aangezien de behandelvormen elkaar kunnen ondersteunen is een combinatie mogelijk van bijvoorbeeld acupunctuur en klanken (1 op 1). Dit ontstaat soms ook spontaan als de energie daarom vraagt.

Meditatie & Klankheling

Voor de meditatie & klankheling is het ook fijn om loszittende kleding te dragen en niet te zwaar te eten van te voren. Het begint met een kort intake gesprek, daarna is het fijn om het gewoon te laten gebeuren, te ervaren. De meditatie en klanken zorgen ervoor dat de vaak drukke gedachten tot rust mogen komen waardoor er ruimte kan ontstaan voor diepe ontspanning, heling op diepere lagen en vaak mooie inzichten. Vervolgens is er ruimte voor een nabespreking. Het consult duurt in totaal een uur.  Het kan een eenmalige consult zijn, maar er is ook een opbouwend programma voor meerdere sessies mogelijk, 1x per week. In het programma is altijd een grote mate van vrije invulling aanwezig, afhankelijk van de thema’s die naar boven komen of waar de energie om vraagt. Wat dat betreft verloopt geen enkele sessie precies hetzelfde.

Dit organiseer ik ook voor kleine groepen op de maandag of dinsdagavonden. De sessies duren dan 2 uren, ook met voor en nabespreking. Het kan fijn zijn om de ervaring met gelijkgestemden te delen en met meer deelnemers gaat het tarief per persoon naar beneden. Dit kan een eenmalige sessie zijn, maar er is ook een opbouwend programma voor meerdere sessies mogelijk 1x per week. Opgeven kan individueel, dan stel ik de groepen samen bij voldoende deelname, of als groep. Bij groepsdeelname gelieve een matje, kussen en dekentje mee te nemen om ontspannen te kunnen liggen.

Zijn de groepen groter dan 6 personen, en voor speciale of bijzondere gelegenheden, dan is het in overleg mogelijk om op locatie te komen voor het verzorgen van meditatie & klankheling. Ook dan is het fijn dat de deelnemers ontspannen kunnen liggen tijdens de sessie.