Over uw behandelaar

Mijn naam is Piet Sinnema, al jaren met veel plezier werkzaam in de zorg en daarnaast als masseur (klassieke massage).

In 2009 kwam ik in aanraking met de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) en was er zeer van onder de indruk. Dat heeft mij al vrij snel doen besluiten om TCM te willen studeren en shiatsu te leren.

Naast mijn werk ging ik de drie-jarige opleiding volgen voor Shiatsu- en TCM –therapeut “Traditional Chinese Medicine” aan de Academie voor Chinese Geneeswijzen Qing-Bai / Instituut voor Shiatsu Massage Therapie Shu Ha Ri. Het diploma heb ik behaald in 2014.

Vervolgens heb ik bij Total Health de Westerse Medische Basiskennis gevolgd en behaald in 2015.

Ik werk vanuit de essentie van de TCM, waarin holisme, heelheid, respect en zorgzaamheid een grote rol spelen. Dit is de visie en werkwijze waarin ik mij thuis voel en vormt de basis van mijn behandelingen. Na 4 a 5 behandelingen evalueer ik de behandeling met mijn cliënt; meestal is er dan al sprake van een duidelijke verbetering van klachten. Is dit niet het geval, of zijn er bijvoorbeeld ‘niet pluis’ indicaties,  dan verwijs ik de cliënt mogelijk door naar een andere behandelaar of de huisarts. 

Mijn behandelingen bestaan uit traditionele shiatsu therapie, met waar nodig aanvullende behandeltechnieken zoals moxa, cupping, japanse acupunctuur of klassieke massage. Verder wordt er vaak aandacht besteed aan ademhaling en bewustwording en worden er soms voedingsadviezen of oefeningen meegegeven aan de cliënt.

Naast mijn werk als shiatsu therapeut ben ik nog steeds met plezier actief  in de zorg Deze combinatie houdt mij zowel in de oosterse als in de westerse gezondheidszorg ‘up to date’. Mijn visie is dan ook dat oosterse en westerse geneeswijzen elkaar goed kunnen aanvullen.

Mijn hobby is altijd al muziek geweest, speel al van jongs af aan piano en heb ook bij bandjes gespeeld. Daarnaast mediteer ik al heel wat jaren, wat mijzelf veel heeft gebracht. Langzaam maar zeker is de muziek en meditatie ook mijn praktijk ingeslopen voor mensen die er iets mee hebben. De reacties waren zeer positief en zo is er een nieuwe therapievorm ontstaan, waarin geleidemeditaties gegeven worden in combinatie met stiltes, klankschalen en muziek.

Lees meer over Meditatie & klankheling

Aangezien de behandelvormen elkaar kunnen ondersteunen is een combinatie mogelijk van bijvoorbeeld acupunctuur en klanken (1 op 1). Dit ontstaat soms ook spontaan als de energie daarom vraagt.