Behandelvormen

Shiatsu

Shiatsu-therapie is net als acupunctuur gebaseerd op de traditionele chinese geneeskunde.

Het Japanse woord voor Shiatsu betekent “druk met de vingers” – genezen door druk van je handen. De oosterse geneeskunde gaat uit van het concept dat “Qi” (energie of levenskracht) via de meridianen (energiebanen) door het lichaam stroomt in een directe verbinding met de organen en hun functies.

Een vrije beweging van deze energie bepaalt ons gevoel van welzijn, in balans zijn. Deze energiestroming kan verstoord worden door interne factoren (denk aan emoties) en door externe factoren (denk aan levensomstandigheden / voeding).
Dit ervaart u als ongemak of min of meer ernstige klachten. Via de aanraking (druk op de meridianen) beoogt Shiatsu het herstellen van de energetische balans, waardoor het zelfherstellend vermogen wordt ondersteund en aangemoedigd. 

Shiatsu-therapie kan daardoor voor een scala aan klachten worden ingezet. Klik op de link indicaties om voorbeelden van klachten in te zien.

Meditatie & klankheling

Een andere manier om balans te herstellen is via meditatie & klankheling. Dit kan frequenties aanraken die in ons onderbewustzijn verborgen liggen. Door de diepe ontspanning die hiermee bereikt wordt krijgen lichaam en geest de ruimte om te herstellen, en ontstaan er vaak belangrijke inzichten over wie we eigenlijk zijn, wat we nodig hebben en wat juist niet, of welke richting we in willen slaan.

Met name bij burn-out klachten, of wanneer het allemaal even te veel lijkt te worden kan een geleide meditatie afgewisseld met stilte en klanken of muziek met de juiste frequentie zeer heilzaam werken.

De klanken/muziek verzorg ik met o.a. klankschalen, keyboard en diverse andere instrumenten, intunend op de energie die op dat moment nodig is. Dit brengt ons soms op andere bewustzijnslagen, in een fijne ontspanning, maar kan ook trauma’s aanraken die gezien en doorvoeld mogen worden in een veilige setting.